Het milieu heeft er veel baat bij
Hoewel we niet meer zonder onze Airfryer kunnen, vinden we het ook nog steeds erg lekker om frietjes te frituren. Wanneer het frituurvet niet meer vers is, is het tijd om de frituurpan schoon te maken en het oude vet weg te gooien. Hoewel het nog zo makkelijk is om het oude frituurvet in de wc of gootsteen te kieperen, is dat ontzettend slecht voor het riool en milieu.
Je kunt het veel beter naar een inzamelpunt brengen!
Houdbaarheid
Om zo lang mogelijk met je frituurvet te kunnen doen, hebben we een paar tips voor je zodat het frituurvet langer houdbaar blijft. Zo blijft het langer goed als je overtollig ijs van je producten afhaalt voordat je ze in de frituur doet. Ook moet je als verhouding eten – frituurvet 1 op de 10 aanhouden. Doe geen gebakken en gezouten patat terug in de frituur.
Milieuonvriendelijk
Veel huishoudens spoelen het oude frituurvet door de wc of gootsteen, wel zo makkelijk. Allereerst is dat ontzettend slecht voor het milieu en het rioolsysteem in Nederland. Met name na de feestdagen -we hebben immers massaal oliebollen gebakken- is er een ‘vetpiek’ te zien. Iedereen moet na het bakken van de calorieënbommen af van het frituurvet en spoelt dit graag weg. Maar hierdoor stolt al het weggespoelde vet in het riool en dat kan leiden tot “een dikke koek, soms zo groot als een schaap” laat een woordvoerder van Waterschap Amstel Gooi en Vecht aan de Volkskrant weten. “De verwijdering ervan kost miljoenen per jaar.”
Lezen hoe je frituurvet inlevert? Lees dan verder op de volgende pagina.
Pagina 1/2