Je proeft het geheel niet
De vulling voor de gevulde eieren kan nog zo lekker smaken als je het van een lepel proeft, maar vergeet niet om het geheel ook te proeven. Niemand gaat namelijk alleen de vulling eten. Als je de eieren pelt, is er altijd wel een ei dat niet mooi gepeld is. Bewaar dit ei om voor te proeven om er zeker van te zijn dat het geheel goed smaakt.
Je vult je eieren met een lepel
Gezien we ook ‘eten met onze ogen’ wil je natuurlijk wel dat je gevulde eitje er appetijtelijk uitziet. Als je je gevulde eieren met lepels vult, wordt het vrij snel een kliederboel. Je eieren zien er al snel een stuk mooier uit als je de vulling in een spuitzak doet en je de eiwitten op deze manier vult. Maak het geheel helemaal af met wat verse kruiden.
Vergeet het zuur niet
Als je eierdooiers met mayonaise en zout mengt, ligt dit gerecht al snel zwaar op de maag. Daarom is het altijd verstandig om wat zuur toe te voegen aan je eierdooiermengsel. Met een paar druppels witte wijnazijn of citroensap kom je al een heel eind. Bovendien geeft dit je eierdooiers een lichtere kleur, waardoor ze nog aantrekkelijker worden voor mensen om op te eten.
Heb je zin gekregen in gevulde eieren? Probeer dan eens een van deze recepten:
- Deze gevulde eieren met bacon zijn heerlijk!
- Zo maak je gevulde eieren op z’n Italiaans
- Lekker pittig! Zo maak je gevulde eieren met pittige tonijn
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Huffington Post | Beeld: Flickr, Classic Deviled Eggs (with relish) door Alanagkelly onder de licentie CC BY-SA 2.0