Recept sticky toffee pudding
De sticky toffee pudding wordt lekker plakkerig door de dadels die in de pudding zijn verwerkt. Darren McGrady serveerde de pudding altijd zonder chocolade aan de leden van het Britse koningshuis, maar hij perfectioneerde zijn recept en voegde toch chocolade toe. Als je precies dezelfde pudding wilt maken als de royals voorgeschoteld kregen, kun je de stukjes chocolade achterwege laten.
Wat heb je nodig voor 6 personen?
Voor de saus:
- 310 gram bruine muscavado Rietsuiker of bruine suiker
- 200 gram boter
- 90 gram chocoladedruppels
- 135 gram slagroom
Voor de pudding:
- 170 gram dadels, ontpit en in stukjes van 8 gesneden
- 1 theelepel baking soda
- 285 milliliter kokend water
- 60 gram boter, op kamertemperatuur
- 170 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 175 gram chocoladedruppels of stukjes chocolade
- 225 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Wat moet je doen?
- Maak de saus als eerst. Zet een sauspan op een middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Roer tot alles goed is vermengd. Breng aan de kook en laat 4 minuten sudderen. Schep een derde van de saus uit de pan en zet apart.
- Schenk de rest van de saus in een puddingvorm waar minimaal 1 liter in kan. Laat afkoelen. Bewaar de rest van de saus om later over de pudding te schenken.
- Doe de dadels in een kom met de baking soda en schenk het hete water erbij. Roer tot de baking soda helemaal is opgelost en laat het afkoelen. Het bovengenoemde kun je ook van tevoren al doen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig geheel met een handmixer. Voeg het ei en de vanille-extract toe en roer opnieuw tot een geheel.
- Vouw de bloem en het bakpoeder door het deeg
- Voeg het dadelmengsel toe en mix tot alles goed is vermengd.
- Schenk het beslag in de puddingvorm bovenop de afgekoelde saus.
- Bedenk de bovenkant van de puddingvorm met bakpapier en leg er aluminiumfolie bovenop, vouw het losjes, maar dat het niet loslaat in de oven.
- Zet de pudding 30 tot 40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Haal de pudding voorzichtig uit de oven en haal het bakpapier en de folie eraf en warm de overgebleven saus op.
- Verdeel de warme pudding en serveer met de saus en met ijs, slagroom of clotted cream.
- Geniet ervan!
Lees ook: Dit is het dagmenu van koningin Elizabeth
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Purewow, Women’s World | Beeld: Sticky toffee pudding door Sarah Stierch onder de licentie CC BY 2.0, Videostill
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.