Zo hoort het echt!
Het is zo makkelijk nog niet, weten hoe je restjes moet bewaren. Want mag je eten nu wel of niet warm in de koelkast doen? Of moet je het eerst laten afkoelen? Wij hebben het verlossende antwoord voor je!
Moet je restjes eerst laten afkoelen of niet?
Oma weet raad
Misschien heb je wel eens van je grootmoeder gehoord dat je restjes eten eerst compleet moet laten afkoelen voordat je ze in de koelkast opbergt. Waarom dit echter eigenlijk zo zou zijn, daar weet niemand het antwoord op. Dit kan wel eens kloppen, want het feit dat je voedsel eerst moet laten afkoelen is een fabeltje! Hierdoor zou je namelijk bacteriën de kans geven zich te ontwikkelen.
Bacteriën
Wanneer voedsel twee uren op kamertemperatuur is, beginnen zich bacteriën te ontwikkelen. Laat je je eten dus eerst helemaal afkoelen voordat je het in de koelkast stopt, dan is de kans groot dat je samen met je eten allemaal bacteriën in de koelkast zet. Je kunt je voedsel dus het beste of op een temperatuur van 75 graden houden of meteen in de koelkast zetten. Mysterie opgelost!
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle.be | Beeld: