Christel

Spinazie: dit groene blad zit boordevol calcium, ijzer en magnesium. Om helemaal te profiteren van de gezondheidsvoordelen van spinazie is het beter om het te koken. Door spinazie te koken, neemt je lichaam de voedingsstoffen beter op.

Champignons: rauwe champignons zijn moeilijker om te verteren. Wanneer  je de champignons kookt, wordt dit een stuk makkelijker. Ook is het veiliger om je champignons te koken. Zo gaan alle giftige stoffen die mogelijk nog op de champignon zaten dood. 

Wortels: net als champignons zijn wortels lastig te verteren. Door ze te koken worden ze zacht én verbetert het aantal antioxidanten en vitamine A in de wortels.

Tomaten: dit was een verrassing voor ons. De meeste mensen eten een tomaat vaak rauw. Maar wat blijkt nu? Het kankerbestrijdende stofje lycopeen stijgt namelijk met 30 procent wanneer de tomaat is gekookt.

Pagina 2/2

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Purewow, Care2 | Beeld: Pexels