Advies Voedingscentrum
Het Voedingscentrum heeft een advies uitgeschreven over het gebruik van eieren. Ze adviseert om twee tot drie eieren per week te eten en daarnaast te variëren met vlees, vis, melk, kaas en/of vleesvervangers. Een goede gevarieerde voeding is namelijk essentieel voor een gezonde leefwijze.
Advies voedingsdeskundige
Toch geldt dit advies niet voor iedereen, zegt voedingsdeskundige Charlotte van de Riviere tegen Margriet. Deze hoeveelheid eieren geldt namelijk enkel voor mensen die diabetes hebben of sneller last hebben van een hoog cholesterol. Zij zegt dat je vooral moet kijken wat je ernaast eet. Eet je veel vet vlees? Eet dan wat minder ei. Vegetariërs eten dit bijvoorbeeld niet, dus zij zouden prima 5 eieren per week kunnen eten.
Herkomst ei
Niet alleen de hoeveelheid eieren zijn belangrijk, ook de herkomst is van belang. We willen natuurlijk wel dat de kip die ons eitje legt ook gelukkig is. Daarom is het heel belangrijk dat je controleert van wat voor soort houderij jouw ei komt. Dit doe je aan de hand van de laatste cijfers. Elk cijfer staat namelijk voor een soort houderij.
0: een biologische houderij
1: een vrije uitloop houderij
2: een scharrel houderij
3: een kooi houderij.
Lees ook: Wat is gezonder, een gekookt of een gebakken ei? Dit is het antwoord!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: pxhere