Christel

Ligt jouw gehakt al te lang in de vriezer?

Als je soep over hebt of een voorraad aan fruit wilt bewaren, is het altijd makkelijk om het eten in de vriezer te bewaren. Hoewel het lijkt alsof voedsel in de vriezer een eeuwig leven kan leiden, is niets minder waar…

Je hebt die zelfgemaakt groentesoep alweer twee maanden geleden in de diepvries gebonjourd, maar hij smaakt toch echt wel minder lekker dan je gewend bent. Het kan altijd zijn dat je eten zijn smaak verliest doordat het was ingevroren, maar het kan ook zijn dat je eten te lang in de vriezer lag. Lees hieronder wanneer het tijd wordt om het eten uit je vriezer weg te gooien.

  • Brood: 1 tot 2 maanden
  • Pizza: 1 tot 2 maanden
  • IJs: 1 tot 2 maanden
  • Bacon of worst: 1 tot 2 maanden
  • Gehakt ballen: 2 tot 3 maanden
  • Soep: 2 tot 3 maanden
  • Stoofpotjes: 2 tot 3 maanden
  • Gehakt dat nog niet is bereid: 3 tot 4 maanden
  • Gekookt vlees: 2 tot 6 maanden
  • Bevroren vis: 3 tot 6 maanden
  • Fruit: 5 tot 6 maanden
  • Groenten: 5 tot 6 maanden
  • Boter: 6 tot 9 maanden
  • Ongekookte steaks: 6 tot 12 maanden

Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel. Als je eten niet meer vertrouwt, kun je er beter voor kiezen om het niet meer te verorberen.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Purewow |Beeld: Kookfans ©