Het heeft zowel voor- als nadelen
Een airfryer is anno nu een must-have voor in de keuken. Waar het apparaat een aantal jaar geleden vooral werd gebruikt om op een gezondere manier patat te bakken, gebruiken we het tegenwoordig voor de meest uiteenlopende gerechten. Ook tosti’s worden steeds vaker bereid in de airfryer, maar hoe lekker is dat eigenlijk?
3 methodes
Voor bij de lunch zijn tosti’s al-tijd een goed idee. Qua beleg kun je er alle kanten mee op; van kip met Parmezaan tot appel en kaneel. Voorheen waren er twee manieren waarop we ze konden klaarmaken: klassiek in het tosti-ijzer óf in de pan. Beide hebben zo hun voordelen, maar inmiddels is er een derde apparaat waarin veel mensen hun tosti bakken. Enter: de airfryer!
Voordelen
Je tosti bakken in de airfryer heeft zo de nodige voordelen. Het is natuurlijk een heteluchtoven on speed dus je kunt je voorstellen dat deze methode veel voorstanders heeft. In principe werkt het bijna hetzelfde als in het ijzer of de pan. Je belegt de boterhammen, smeert ze in met wat boter en schuift ze dan in de airfryer. Hierin bak je de tosti 4 minuten per kant op 180 graden. Halverwege moet de tosti dus omgedraaid worden. Afhankelijk van je airfryer moet je de broodjes iets langer of iets korter bakken. Het resultaat is prima: de kaas smelt en het brood wordt knapperig.
Nadelen
Toch is er een nadeel aan de airfryer als tosti-maker. In tegenstelling tot bij het tosti-ijzer, maakt deze de broodjes niet plat. Normaal gesproken is een tosti natuurlijk wat platter en goed ingesloten. Bij een airfryer blijft het brood zoals het is en wordt het eigenlijk alleen geroosterd. Houd je toch meer van een platte tosti? Dan kun je altijd nog een verzwarend voorwerp op je broodjes in de airfryer zetten. Let er hierbij natuurlijk wel op dat je iets gebruikt dat tegen de hitte van de airfryer kan!
Lees ook: De perfecte tosti maak je zo
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock