Een gezond begin van de dag? Dat doe je met gember
We weten allemaal dat gember ontzettend goed is voor je lichaam. Zo geeft het je immuunsysteem een flinke boost en heeft gember een gunstige invloed op de spijsvertering en stofwisseling. Ook heeft de wortel een antibacteriële werking, waardoor het onder meer tegen keelpijn kan helpen. Maar dit is slechts een kleine greep uit alle redenen waarom jij elke dag zou moeten beginnen met gember.
Vers of poeder
Het eten van gember kent vele gezondheidsvoordelen. Je kunt gember vers eten of in poedervorm, verwerken in een gerecht of er heel gemakkelijk thee van zetten (gooi een vers stukje in gekookt water en laat even trekken), begin de dag bijvoorbeeld eens met een kopje gemberthee, je zal versteld staan van de effecten op je gezondheid!
Gezondheidsvoordelen
Benieuwd welke positieve effecten gember op je gezondheid heeft? Wij zetten ze op een rij:
- Doei gif: Deze ‘wortel’ zit bomvol antioxidanten en zorgt ervoor dat toxische stoffen worden afgebroken en zich niet ophopen in het lichaam.
- Verwarming: Ben je van huis uit gevoelig voor kou? Of wat rillerig door de zomerse storm of regen? Gember verwarmt je lichaam van binnenuit.
- Spijsvertering: Gember is goed voor je spijsvertering. Bij je sushigerecht wordt daarom ook gember aangeboden. Gember kalmeert de maag als je te veel van dat lekkers hebt gegeten. En helpt tegen een opgeblazen gevoel.
- Wagenziekte: Gember is een geweldig (en bewezen) middel tegen wagenziekte, duizeligheid en misselijkheid. Gember werkt ook tegen ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap.
- Onstekingsremmend: Verschillende studies wijzen uit dat bij regelmatige inname van gember er een ontstekingsremmend effect kan ontstaan. Ontstekingziektes als verschillende soorten reuma kunnen hier baat bij hebben. Keelpijn? Gember remt de keelontsteking, aldus de alternatieve geneeswijzen!
- Detox: Gember stimuleert de bloedsomloop en wekt een gezonde transpiratie op. Op die manier verlaten afvalstoffen je lichaam: een natuurlijke detox.
Wij weten wel wat wij voortaan ‘s ochtends bij het ontbijt drinken!
Lees ook: Om deze redenen zou je je gember eens moeten roosteren
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Margriet, Kookfans archief | Beeld: Unsplash