10 voedsel gerelateerde dingen die we altijd al verkeerd deden

Maayke

4. Champignons snijden

Nog een mooi voorbeeld van ‘hadden we dit maar eerder geweten’, is deze handige tips voor het snijden van champignons. Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite door je champignons voortaan te snijden met een eiersnijder.

3. Citroensap persen

Het persen van het sap uit een citroen klinkt vaak makkelijker dan het is. Wil je de optimale hoeveelheid sap uit je citroen persen? Doe deze dan eerst 1 minuut op 700 Watt in de magnetron. Snijd de citroen vervolgens doormidden en knijp met een (vlees)tang, zoals op de afbeelding hieronder is uitgebeeld, vrijwel al het sap uit de citroen.

2. Bewaren van de pindakaaspot

Als we in de keukenkastjes van menig Nederlander kijken, zien we hier vaak een pot met pindakaas staan. Wedden dat vrijwel iedereen de pot rechtopstaand in het keukenkastje bewaard? Hier gaan velen dus de mist mee in. Je kan een pot pindakaas namelijk veel beter op de kop bewaren! Als je de pot ondersteboven bewaart, zullen de oliën, als je deze omdraait, mooi door de pindakaas sijpelen, waardoor het een stuk makkelijker wordt om uit het uit te lepelen en te verspreiden.

1. Eet een taco met sla

Erg vervelend als je net een hap uit je vers bereide taco wilt nemen en de krokante taco-schelp direct uit elkaar valt. Maak het jezelf wat makkelijker en vouw om de taco-schelp een groter stuk bladsla. Op deze manier houd je de gebroken stukken taco bij elkaar én valt alle vulling er niet direct uit. Wel zo makkelijk, toch?

Pagina 2/2

Lees ook: 7 onverwachte etenswaren die extreem veel suiker bevatten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Twitter, fotomontage