Naomi

Pasta is helemaal niet zo ongezond

Koolhydraten zijn volgens veel mensen dé oorzaak van het vet op onze lichamen. Is dat eigenlijk wel zo? Uit een nieuw onderzoek blijkt in ieder geval dat pasta niet de dikmaker is. 

Misschien ligt het allemaal wel anders.

Glycemische index

Over dingen zoals witbrood, die geschaard worden onder de geraffineerde koolhydraten, kunnen we geen uitspraken doen. Pasta is echter een ander soort koolhydraat. Ze hebben, zoals dat heet, een lage glycemische index, wat inhoudt dat de koolhydraten minder snel worden opgenomen door het bloed en je minder snel last krijgt van bloedsuikerschommelingen.

Gewichtsafname

Uit het onderzoek van het St. Michael’s Hospital in de Verenigde Staten bleek dat mensen die regelmatig dit deegwaar eten niet sneller aankomen dan mensen die dat niet eten. Sterker nog, ze vonden een klein beetje bewijs voor een gewichtsafname. Het zou dus best zo kunnen zijn dat we spaghetti moeten eten om van die zwembandjes af te komen. Je moet volgens de onderzoekers vooral gevarieerd blijven eten, dan is een bord spaghetti helemaal geen probleem.

Lees ook: Lasagne alla stroganoff met runderreepjes is het beste van twee werelden!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere