Heerlijke traktaties voor Nationale Kaaspizza Dag!
Op deze heugelijke dag zetten we de kaaspizza letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Op 5 september is het namelijk Nationale Kaaspizza Dag. Tijd om eens drie recepten te proberen met: kaaspizza. Say cheese!
Recept 1: pizza bladerdeeg twists
Deze pizza bladerdeeg twists geven een leuke draai aan de klassieke pizza. Met smaakvolle toppings en een knapperige textuur zijn ze perfect voor een partysnack, borrel of als lunch. Maar, eigenlijk kunnen we elk moment van de dag wel een reden bedenken om van deze snack te smullen! Dit recept is geschikt voor 10 personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten.
Zo maak je pizza bladerdeeg twists
- Leg twee vellen bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Knip cirkels van gelijke grootte uit. Verwijder vervolgens het bovenste vel.
- Smeer op het onderste vel bladerdeeg 180 gram pizzasaus en bestrooi het met 200 gram geraspte kaas.
- Neem een glas en plaats het in het midden van de cirkel. Snijd met een mes 10 stroken vanaf de rand van het glas naar buiten.
- Pak de onder- en bovenkant van het gesneden bladerdeeg en draai ze links- of rechtsom, zodat er een ‘twist’ ontstaat.
- Smeer een beetje eigeel over de bovenkant van het bladerdeeg – voor een mooi bruin en krokant korstje.
- Bak de pizza bladerdeeg twists ongeveer 20-25 minuten in de oven op 200°C.
- Eet smakelijk!
Recept 2: kaasdip en pizza in één
Pizza, knoflook en kaas is een hemelse combinatie. We kunnen dan ook geen genoeg krijgen van dit heerlijke gerecht. Je dipt het pizzabroodje in de kaasdip en smikkelen maar! Dit recept is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 55 minuten.
Hoe maak je de kaasdip en pizza in één?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel 1 rol pizzadeeg in 12-14 balletjes en rol deze balletjes uit. Maak hier vervolgens knopen van en leg ze in de buitenrand van een ingevette ovenschaal. Bedek het met vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
- Meng in een middelgrote schaal 250 gram roomkaas, 200 gram mozzarella, 100 gram Parmezaanse kaas, 100 gram ricotta, 50 gram basilicum, 1 rode peper en 3 teentjes knoflook samen.
- Smelt 100 gram boter in een steelpannetje en voeg hier ook 3 teentjes knoflook en 50 gram peterselie aan toe.
- Smeer het botermengsel over het deeg en giet het kaasmengsel in het midden.
- Bak het geheel in 20 minuten goudbruin gaar en zet het vervolgens nog even 2 minuten op de grill stand.
- Geniet ervan!
Recept 3: pizza nacho’s met kaas
Heb je zin in pizza? Of toch liever nacho’s? Vanaf nu hoef je niet meer te kiezen, want met dit recept kun je genieten van allebei! Deze pizza nacho’s met veel kaas zijn het helemaal. Wanneer ga jij de hartige snack maken? Dit recept is geschikt voor 4 personen en heeft een bereidingstijd van 20 minuten.
Zo maak je pizza nacho’s met kaas
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd 8 wraps in 8 driehoekjes.
- Meng 60 gram boter, 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel knoflook en 40 gram Parmezaanse kaas in een kom.
- Voeg de tortillawraps toe en zorg dat de wraps volledig bedekt zijn met het mengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de driehoekjes ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Leg de nacho’s in een ovenschaal en doe er vervolgens 120 milliliter pizzasaus overheen. Maak het af met 130 gram geraspte kaas en 100 gram mini pepperoni’s.
- Bak het geheel nog heel eventjes in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Eet smakelijk!
Met deze kaaspizza recepten maak je elk feestje compleet. Happy Kaaspizza Dag!
Lees ook: Hmmm: churros met hazelnoot chocolade vulling
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!