Heerlijke zoete traktaties voor Nationale Cheesecake Dag!
Vandaag zetten we de zoete, smeuïge cheesecake in het zonnetje, want 30 juli is de Dag van de Cheesecake. Cheesecake is een zoete taart gemaakt van zachte roomkaas en een bodem van verkruimelde koekjes. Het perfecte excuus om te genieten van recepten met: cheesecake.
Recept 1: Heerlijke cheesecake met Licor 43
Fans van Licor 43: opgelet! Je favoriete drankje wordt in dit recept over een hele andere boeg gegooid. Je kan het drankje namelijk ook perfect gebruiken in een Licor 43 cheesecake. Deze no-bake cheesecake maak je op basis van een bastognekoekenbodem, en geloof ons: het is heerlijk.
Zo maak je de Licor 43 cheesecake
- Week de 12 vellen gelatine voor vijf minuten in koud water.
- Doe 200 gram bastognekoeken in een keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een afgesloten zak en maak dit fijn met een deegroller.
- Smelt 100 gram boter in een pan en roer de verkruimelde koek erdoorheen.
- Vet een springbodem in en beleg de bodem met het bastognekoekmengsel. Druk de koek goed aan en zet het in de koelkast.
- Rasp vervolgens de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappel helemaal uit en verwarm dit in een pan. Laat het niet koken!
- Knijp de gelatine goed uit en haal het sinaasappelsap van het vuur.
- Los de gelatineblaadjes al roerend op in de warme sinaasappelsap en laat het mengsel afkoelen.
- Meng in een kom 500 gram hüttenkäse kwark, 200 gram basterdsuiker, het sinaasappelmengsel, de schil van de sinaasappel en 8 eetlepels Licor 43 goed door elkaar.
- Klop vervolgens in een andere kom 250 milliliter slagroom stijf en schep dit door het kwarkmengsel.
- Haal de bastognekoekbodem weer uit de koelkast en verdeel het kwarkmengsel over de bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
- Laat de cheesecake voor drie uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de cheesecake met partjes sinaasappel.
- Verwarm 4 eetlepels sinaasappelmarmelade met een eetlepel water in een steelpan.
- Laat het mengsel afkoelen en roer hier voorzichtig de Licor 43 doorheen.
- Giet dit vervolgens over de sinaasappelpartjes.
- Zet als laatst de taart nog even in de koelkast om hem op te laten stijven.
- Geniet ervan!
Recept 2: De beroemde Oreo-mug cheesecake
Oreo én cheesecake? Dat klinkt als muziek in onze oren. Deze Oreo-mug cheesecake moet je proberen. Daarnaast heb je maar vier ingrediënten nodig. Snel, makkelijk en lekker, het leven kan soms zo eenvoudig zijn!
Zo maak je Oreo-mug cheesecake
- Stop 3 Oreo’s in een zakje, plet deze fijn en doe de kruimels in een mok.
- Voeg hier 10 gram gesmolten boter aan toe. Mix het samen tot één geheel.
- Druk het zachtjes plat en zet de mok in de koelkast.
- Meng 115 gram roomkaas en 2 eetlepels bloemsuiker door elkaar met een elektrische handmixer.
- Plet 1 Oreo fijn en voeg dit bij de roomkaas en bloemsuiker.
- Doe het mengsel in de mok en strijk het geheel helemaal glad.
- Plet nog 1 Oreo fijn en besprenkel dit over het geheel.
- Zet de mok 1 uur in de koelkast.
- Enjoy!
Recept 3: Zoete cheesecake nachos
Wij zijn dol op zoete gerechten, vooral als ze lekker snel klaar zijn. Daarom worden we hartstikke blij van deze zoete cheesecake nachos. Binnen 15 minuten is het smullen geblazen. Aan de slag!
Zo maak je de zoete cheesecake nachos:
- Klop in een kom 250 gram zachte roomkaas luchtig met een elektrische handmixer.
- Voeg langzaam 120 milliliter slagroom, 1 theelepel vanille-extract en 43 gram poedersuiker toe en klop dit mee tot het romig wordt.
- Doe 1 pak biscuitjes in een afgesloten zak en breek ze in stukjes met een deegroller. Het is de bedoeling dat ze niet te grof gebroken zijn.
- Leg de stukjes biscuit vervolgens op een diep bord en bedek ze met klodders van het roomkaasmengsel.
- Maak het af met 300 gram aardbeien en 75 gram geroosterde kokos.
- Besprenkel vervolgens de nachos met de chocoladesaus.
- Eet smakelijk!
Happy Cheesecake Day!
Lees ook: Yummy! Crêpes met verse aardbeien en véél chocolade
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Adobe Stock