Drie maanden langer houdbaar
Een trucje die we allemaal wel kunnen gebruiken: hoe zorgen we ervoor dat het netje vol met citroenen langer houdbaar blijft? Het enige wat je voor dit trucje nodig hebt zijn je pas gekochte citroenen een een schaal water. Leg de citroenen in het water en zet de schaal in de koelkast. Hierdoor drogen de vruchten niet uit en blijven ze véél langer vers! Wanneer je de citroenen op kamertemperatuur bewaart verliezen ze na een week al vocht, dat ontsnapt via de schil van de citroen. Resultaat: uitdroging! Door de citroen in een schaal met water te leggen zorg je er als het ware voor dat deze ‘gehydrateerd’ blijft. Je kan de citroenen ook in een afgesloten plastic zak in de koelkast bewaren, dan blijven ze ook veel langer vers.
Citroensap bij de gekookte eieren
Een herkenbaar probleem: tijdens het pellen trek je de helft van het ei eraf, wat voor een hele hoop troep zorgt. Een ander probleem met een eitje koken is dat het gekookte ei in sommige gevallen een vieze kleur kan hebben. Er is een makkelijke manier om nooit meer last te hebben van dit probleem, namelijk: citroensap! De zuurgraad in het citroensap zorgt ervoor dat de eierschaal beschermt wordt tegen het breken van de schaal. Het zorgt er ook voor dat het ei een mooie witte kleur blijft behouden. Zeker het proberen waard toch?
Citroenschil
Vaak gebruiken we het sap van deze zure, gele vrucht en gooien we de schil van de citroen weg. Maar laat de schil voortaan niet in je prullenbak verdwijnen. Het zit namelijk boordevol met zuren die je een gave huid geven. Er zijn veel voordelen als je je huid scrubt met een citroenschil. Zo verwijder je met de schil dode huidcellen en stimuleer je nieuwe cellen om te groeien én krijg je door de zuren die in de schil zitten een stralende, zachte en zuivere huid. Bovendien helpt de schil het voorkomen van acne. Wrijf met de binnenkant van de citroenschil over je hele gezicht. Wacht tien minuten en spoel de citroenresten vervolgens af met wat lauwwarm water. Doe dit drie á vier keer per week voor een zachte, zuivere huid. Een andere manier om een citroenschil voor je huid te gebruiken is om er een scrub van te maken. Droog de schil van een citroen een paar dagen in de zon. Doe de gedroogde schil in een blender, zodat het een poeder wordt. Mix de citroenpoeder met wat suiker en genoeg olie en honing om er een pasta van te maken. Wrijf je zelfgemaakte scrub voor een paar minuten rustig over je huid en laat het daarna voor ongeveer vijftien minuten in je huid trekken. Spoel het daarna af met lauwwarm water.
Peper, zout en citroen
Citroensap wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt als zweetafdrijvend en urineafdrijvend middel, als gorgelmiddel, lotion en tonicum. Zout is onmisbaar voor het lichaam, net als water en zuurstof. Je lichaam heeft alleen wat aan zout als het opgenomen kan worden door je lichaam. Gewoon keukenzout is een chemische stof die slecht opgenomen wordt en daardoor het lichaam belast. Beter is het om hiervoor in de plaats himalayazout te eten. Ook zwarte peper is lange tijd een traditioneel medicijn geweest. De combinatie van deze drie ingrediënten kunnen helpen tegen keelpijn, galstenen, misselijkheid, verkoudheid, griep, aften en helpen bij gewichtsverlies. Klik voor de complete uitleg hier.
Pagina 2/2
Lees ook: Cream of tartar, baking powder of soda? Dit is het en zo vervang je het
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: archief Kookfans, Tips en Weetjes | Beeld: Pixabay, pxhere, videostills
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.