17. Druiven
Druiven bevatten polyfenolverbindingen die celbeschadiging tegengaan. Zo bescherm je je lichaam tegen ontstekingen.
18. Aubergine
Aubergine verlaagt oxidatieve stress, een proces dat hoge cholesterol kan veroorzaken. Door deze stress te verlagen gaan ontstekingswaarden omlaag en vormt er minder plaque.
19. Ongezoete sojamelk
Vervang de melk in je koffie eens door ongezoete sojamelk. Sojamelk is lager in verzadigde vetten dan gewone melk en de ongezoete variant heeft geen suiker.
20. Pistachenootjes
Volgens onderzoek verhogen pistachenootjes HDL cholesterol en verlagen ze LDL cholesterol. Ook bevatten de nootjes veel vezels en antioxidanten die je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress.
21. Hummus
De vezels in kikkererwten kunnen cholesterol verlagen. Daarnaast bevatten ze antioxidanten die LDL kunnen verlagen.
22. Granen
Granen zoals boekweit, gerst en bulgur hebben dezelfde voordelen als havermout en bevatten oplosbare vezels. Kies daarom eens voor deze granen in een salade!
23. Chiazaad
Omega-3 zit in vette vis, maar ook in chiazaad! Ideaal voor vegetariërs dus. Daarnaast zit chiazaad vol vezels, eiwitten en antioxidanten. Maak er pudding van of doe ze door de soep of muesli.
24. Bananen
Bananen verlagen cholesterol door cholesterol uit je darmen mee te nemen. Zo kan het niet je bloedstroom blokkeren. Het ideale ontbijtje: havermout met banaan en een beetje chiazaad.
Pagina 3/3
Lees ook: Door met dit voedingsmiddel te ontbijten verminder je de kans om verkouden te worden
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash