Wist jij dit?
Er is niets lekkerder dan stukjes frisse komkommer door je salade heen. Of eet het als snack met wat hummus. Grote kans dat jij vaak wel een komkommer in huis hebt. Maar waarschijnlijk wist je niet dat je komkommer eerst moet ‘pletten’ voordat je deze eet. Jep… We leggen uit hoe het zit.
Betere smaak
Meestal wassen we een komkommer af en snijden we ‘m daarna gewoon in stukjes. Echter, er is nog een stap die je blijkbaar moet doen voordat je stukjes serveert. Het schijnt namelijk dat de komkommer lekkerder wordt door deze eerste te pletten. Dit doe je door met de kant van een mes op de groente te drukken. Naast dat hij door ‘m te pletten beter smaakt, zou de groente ook andere smaken beter oppakken. Wanneer je ‘m door een salade doet zul je proeven dat bijvoorbeeld de dressing beter wordt opgenomen.
Zo plet je de komkommer
Hoe je de komkommer nou het beste kunt ‘pletten?’ Het handigst is om de groente eerst in een paar stukken te snijden. Vervolgens druk je er met een groot mes (plattte kant) op en plet je de stukken. Net zoals je bijvoorbeeld knoflook perst. En nee, de komkommer moet niet zo plat als een dubbeltje worden geplet, maar gewoon zachtjes. Heb je dat gedaan? Dan kun je ‘m in stukjes snijden en lekker opeten! Ben je nog op zoek naar een lekker recept met komkommer? Dan is deze frisse komkommersalade misschien wat voor je. Enjoy!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Lees ook: In of buiten je koelkast? Dit is hoe je komkommers het best kunt bewaren