Kip
Kip is een van de grootste risico’s bij het koken. Het stukje vlees kan salmonella bevatten en dat is een ziekte die je absoluut niet wilt hebben.
Het is daarom van groot belang dat je de kip op de juiste plek in de koelkast bewaart. Velen van ons denken hier echter niet bij na en leggen het vlees waar het op dat moment kan. Gelukkig hebben we nu voor eens en voor altijd het antwoord op de vraag waar je kip moet bewaren.
Onderste plank
Voedingsexpert Many Sacher vertelt aan Country Living dat veel mensen niet precies weten waar in de koelkast ze de kip het beste kunnen bewaren. Ze verklaart dat veel mensen de boodschappen zo snel mogelijk een plekje willen geven en daarom niet goed nadenken over het plekje in de koelkast. Echter kan de kip niet zomaar in de koelkast gedeponeerd worden. “Je hoort kip altijd op de onderste plank te leggen. Sappen van de kip kunnen op deze manier niet lekken op andere voedingsmiddelen.” Klinkt best logisch!
Pagina 2/2