Wij worden hier blij van
De meeste mensen vinden volle kwark lekkerder dan magere kwark, toch kiezen velen doordeweeks voor de magere variant. Gezond eten is immers belangrijk. Hoewel je minder vet binnenkrijgt als je een halfvol zuivelproduct nuttigt, kun je beter voor de vollere keuze gaan.
Vol versus halfvol.
Onderzoek
Een studie van Tuft’s University toonde aan dat mensen die halfvolle melk nuttigen een grotere kans hebben om diabetes te krijgen dan mensen die voor de volle variant gaan. Onderzoekers van Tuft’s en Harvard hielden een bloedtest onder maar liefst 3000 mensen tussen de 30 en 75 jaar. Geen van de participanten had diabetes. De proefpersonen werden een paar jaar in de gaten gehouden om vervolgens weer bloed van hen af te nemen. Deze gegevens werden onder de loep genomen en uit deze informatie bleek dat 36 procent van de volle melk drinkers minder kans had op het krijgen van diabetes.
Hoe zit het precies?
Velen kiezen ervoor om magere yoghurt te eten in plaats van volle yoghurt en maken een cappuccino van halfvolle melk in plaats van volle melk. Dit scheelt immers een heleboel calorieën. Maar halfvolle en magere varianten bevatten een stuk minder voedingsstoffen en (gezonde) vetten. Hierdoor krijg je veel sneller weer honger dan wanneer je de volle variant had verorberd. Dit is echter nog niet het enige. Als je magere producten eet, doet dat ook wat met je mindset. Als je ’s avonds aan het Netflixen bent en zin hebt in een snack geef je er sneller aantoe. Vaak wordt er gedacht: ‘Zoveel calorieen heb ik vandaag nog niet binnengekregen, het kan wel…’
Voortaan dus lekker de volle variant kiezen. Je smaakpapillen zijn je dankbaar, je hebt een verzadigd gevoel én je kunt die snack aan het eind van de avond makkelijker weerstaan. Win-win als je het ons vraagt!
Lees ook: Meng eieren met kwark en maak dit heerlijke alternatief voor brood!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Kookfans ®