Toch handig om te weten
We kennen natuurlijk allemaal de afkorting THT, toch? Maar wist je dat er heel veel verschillende afkortingen en codes bestaan bij groente en fruit? Toch blijft het voor velen een geheime taal, als het gaat om codes zoals UC C31 of UC 35. Wij vertellen je daarom precies wat het betekent.
Codes
Hoewel we de codes allemaal wel eens hebben zien staan op groente en fruit, negeren we het toch allemaal. Want ja, als we niet weten wat het betekent, waarom zouden we er dan onze aandacht aan besteden? Toch is het best handig om te weten waar al deze gekke codes voor staan.
UC-code
Fruit en groente bevatten allemaal codes. Zo bevatten ze de code UC C31, UC C35 of E40. Maar wat betekent het eigenlijk? NOS-journalist Joost Schellevis kwam tot de ontdekking dat dit de zogeheten ‘uithaal codes’ zijn.
UC is simpelweg de afkorting voor uithaal code. Met name vakkenvullers moeten dus goed weten wat deze codes betekenen. Dit is namelijk het seintje voor hun om te kijken of het fruit of de groente er nog goed uitzien of toch misschien weg moeten gooien. De code die achter ‘UC’ staat is het weeknummer waar vakkenvullers rekening mee moeten houden. A betekent maandag, B betekent dinsdag, C betekent woensdag, en ga zo maar door. Het is dus eigenlijk best simpel, toch?
Voor de zekerheid checken
Wanneer je het niet helemaal vertrouwt, kun je dus ook altijd nog naar de UC-datum kijken op je groente of fruit. En nee, dat betekent natuurlijk niet meteen dat het verrot is wanneer het de datum heeft bereikt. Maar kijk vooral eventjes goed naar het stukje groente of fruit. Toch weer wat geleerd!
Lees ook: Ha! Kauwgom kauwen is hartstikke goed voor je hersenen
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock