8. Naald in een banaan
Heb je er ooit gedacht dat een naald te gebruiken voor het pellen van een banaan? Hoe gek het misschien klinkt, het werkt echt! Begin door bovenin, aan de bolle zijde een naald erin te steken. Schuif vervolgens de naald van links naar rechts, door het vruchtvlees van de banaan. Herhaal dit telkens een aantal centimeters van elkaar af, tot je de onderkant bereikt. Pel de banaan et voilà je banaan is nu gesneden in perfecte, kleine plakjes.
9. Gebakken banaan (Pisang Goreng)
Ben je ook zo gek op de gebakken banaan, oftewel Pisang Goreng van de Chinees? Met dit recept maak je ze gemakkelijk zelf!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 200 milliliter melk
- 4 bananen
- frituurolie
Wat moet je doen?
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, ei en een snufje zout samen tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dun zijn, dus voeg niet alle melk tegelijkertijd toe aan het beslag, maar doe dit tot het beslag de juiste dikte heeft. Het kan zijn dat er wat melk overblijft.
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Snijd de banaan door de helft en schep door het beslag.
- Doe de bananen rechtstreeks vanuit de beslagkom in de friteuse en bak ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en eet smakelijk!
10. Goede nachtrust
Kom je maar moeilijk in slaap? Dan zijn er een aantal etenswaren die je het beste kunt eten voordat je gaat slapen. Een van deze etenswaren is een banaan! Dit stuk fruit zit namelijk boordevol met vitamine B6 en magnesium. Dit zijn de perfecte voedingsstoffen wanneer je een goede nachtrust wilt hebben.
Lees ook: Kun je beter kiezen voor een rijpe of onrijpe banaan? Dit is het antwoord!
Deze tip bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: archief Kookfans© en Tips en Weetjes© | Beeld: Pexels, pxhere, videostill
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.