Wij eten het stukje fruit voortaan altijd met de schil
De een eet een appel met schil en al en een ander schilt vol passie een appel voor deze wordt geconsumeerd. Tuurlijk kun je een appeltje nuttigen zoals jij dat wilt, maar als je je echt tegoed wil doen aan een gezonde snack, kun je het beste de appel mét schil eten.
De schil van een appel is buitengewoon goed voor je.
- Vezels: de schil van de gemiddelde appel bevat 4.4 gram aan vezels. Zonder de schil krijg je slechts 2.1 gram vezels binnen.
- Vitamine C: diezelfde appel bevat met de schil 8.4 milligram aan vitamine C. Haal je die schil eraf? Dan blijft er nog 6,4 milligram aan aan vitamine C over.
- Vitamine A: zo’n veertig procent van de vitamine A zit in de schil.
- kankerbestrijdend: de schil van een appel bevat het stofje triterpenoïde, een stof die gelinkt wordt aan het doden van kankercellen.
- Vet verbranden: het ursolzuur zit in de schil van een appel, hierdoor gaat je stukje fruit glimmen. Maar dit heeft ook een positief effect op je spieren, waardoor je meer calorieën verbrandt.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Huffington Post | Beeld: Pixabay