Christel

Wij smeren nog even een boterhammetje met pindakaas en banaan

Van een goede klodder pindakaas op brood worden we nog steeds erg blij. Bovendien vonden we het ook altijd heerlijk om pindakaas in combinatie met jam, hagelslag of banaan te eten. Combineer je bammetje met pindakaas voortaan maar vaker met de langwerpige, gele vrucht, want dit een een gouden duo.

Niet alleen is het heerlijk om banaan en pindakaas samen te eten, het is ook nog eens supergezond. Zowel banaan als pindakaas zijn goed voor je, maar wanneer je de twee combineert, profiteer je het meest van alle voedingsmiddelen. Zo zorgt de vitamine C in de banaan ervoor dat de plantaardige ijzer in de pindakaas beter door het lichaam wordt opgenomen, dit geldt ook voor de granen die in het brood zitten.

IJzeropname bevorderen
IJzer is belangrijk voor het lichaam om de zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling te bevorderen. Je kunt de ijzeropname bevorderen door producten te eten die rijk zijn aan koper en mangaan (dus ook vitamine C). Koper is te vinden in noten, chocolade en schaal- en schelpdieren. Mangaan zit in bladgroenten, fruit, thee, rijst en granen.

Lijkt dit recept je lekker? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill