Robby

Deze bananen zijn niet goed meer, of toch wel…?

Bananen zijn overheerlijk en heel erg gezond. Je kunt ze door een smoothie doen, door je yoghurt of gewoon als tussendoortje eten. Ze zijn een fantastiche bron van vezels en kalium. Sommige mensen vermijden banaan omdat de gele vrucht relatief veel calorieën bevat maar uist weinig vitamine C vergeleken met andere soorten fruit. Maar, door de vezels en kalium is banaan toch een goed tussendoortje

Eet jij bruine bananen nog gewoon op?

Rijpheid

De een prefereert nog ietwat groene bananen, de ander kiest voor knalgele exemplaren. De smaak verschilt, dus dit is een persoonlijke voorkeur. Maar, wat zegt de wetenschap? Een banaan begint groen en wordt steeds geler naarmate hij rijper wordt. Uiteindelijk ontstaan er bruine sproetjes en bruine vlekken waarnaar hij uiteindelijk helemaal bruin wordt. Een banaan wordt steeds zoeter als deze rijper wordt. De rijping van de vrucht komt door de enzymen, deze zetten het zetmeel om in fruitsuiker waardoor de banaan zoeter wordt.

Bananen

Het gele fruit bevat ontzettend veel vitaminen en is een gezond alternatief voor een suikerrijke snack. Het vult lekker en je kunt er weer even tegenaan! Vooral sporters hebben veel baat bij het eten van een banaan, want door de kalium krijg je minder snel van spierkrampen en door de koolhydraten en vezels krijg je lekker veel energie. We gooien vaak de exemplaren met bruine vlekken weg, want die zijn niet helemaal goed meer. Of toch wel…? Recent onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van bananen met bruine vlekjes de vrucht nog veel gezonder maakt dan de vlekvrije variant.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van een bruinige banaan ongelofelijke voordelen voor je gezondheid oplevert, wij zijn er nogal van onder de indruk. Lees op de volgende pagina wat voor gezondheidsvoordelen bruine bananen hebben.

Pagina 1/2