Naomi

Kiezen we terecht allemaal voor de Airfryer?

Gezond eten lijkt bijna een obsessie te worden van de hedendaagse maatschappij. Het is een nobel streven, maar het moet uiteraard niet doorslaan. Snacken moet zo af en toe kunnen. We willen dit dan wel zo verantwoord mogelijk doen. Men grijpt daarom massaal naar de Airfryer in plaats van de klassieke frituurpan. Maar is dit wel echt zoveel gezonder?

Heb jij je frituurpan ook al ingewisseld?

Beter of niet?

Vroeger gingen friteuses als warme broodjes over de toonbank. Men wilde lekkerste kroketten en de knapperigste frietjes. Hoe vet het allemaal werd, maakte toen niet zoveel uit. Nu denkt men daar wel anders over. Naast het feit dat de frituurpan heel erg ongezond is, stinkt het ook nog eens heel erg. Je gordijnen ruiken nog dagen naar het vet en zeg nou zelf, daar wordt toch niemand blij van? De Airfryer zou daarom een uitkomst moeten bieden. Je hoeft geen vet toe te voegen en de stank is een stuk minder. Dankzij de Airfryer zou 100 gram patat, doordat je geen vet toevoegt, tot wel tot wel 45 calorieën minder bevatten en tot wel 80 procent minder vet.

Smaak

Smaak is echter wel van belang. Radar zocht uit of de smaakbeleving even goed was met een Airfryer en wat bleek? Dat was inderdaad het geval. Men vond de Airfryerfrietjes net zo lekker, dus ook daarom hoeven mensen het niet te laten. De Consumentenbond zegt dat je het beste een Philips Airfryer aan kunt schaffen, omdat die het beste werkt. Ben jij al om? Wij in ieder geval wel!

Lees ook: Zo maak je binnen 10 (!) minuten homemade pizza’s uit de Airfryer!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Womenshealth | Beeld: Free images by pngtree.com,  en Wikimedia Commens, Samay9211, fotomontage