Welke vind jij lekkerder?
Een kiwi is een verfrissende snack waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Je hebt zowel groene als gele kiwi’s, allebei even lekker natuurlijk, maar er is wel degelijk een verschil tussen deze twee.
Andere schil en smaak
De schil van de kiwi spreekt boekdelen. Dit geldt overigens niet voor de kleur en textuur van de schil, want deze verschilt bij de gele en groene kiwi. Gele kiwi’s hebben bijvoorbeeld een minder ruwe schil dan de groene en smaken daarnaast zoeter. Groene kiwi’s zijn over het algemeen een stuk zuurder en hebben een soort ‘haartjes’ op de schil.
De meeste mensen gaan dan ook voor de klassieke groene kiwi wanneer ze een kilo kopen in de supermarkt. Een belangrijke reden hiervoor is de prijs. Voor een kilo groene kiwi’s betaal je zo’n 3,29 euro, terwijl je voor een kilo gele kiwi’s al zo’n 6,58 euro moet betalen.
Productieproces
Waarom zijn gele kiwi’s zoveel duurder dan groene? Dat komt door het productieproces. Bij gele kiwi’s is dit proces een stuk arbeidsintensiever. Daarnaast worden kiwi’s sowieso met de hand geplukt, en dit moet erg voorzichtig gebeuren bij gele kiwi’s omdat deze een stuk kwetsbaarder zijn.
Gezondheidsvoordelen
Of je nou regelmatig een groene of gele kiwi eet, ze zijn beide hartstikke gezond. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zit een kiwi boordevol met vitamine C. Veel mensen denken dat sinaasappels de meeste vitamine C bevatten van al het fruit, maar dat is niet zo. 85 procent van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van vitamine C vind je in kiwi’s. Daarnaast bevat kiwi geen vet. Niet 1 gram, zelfs niet een halve, helemaal niks. Mensen die willen letten op hun vetinname kunnen dus met een gerust hart een kiwi oppeuzelen zonder schuldgevoel. Dat is zeker geen straf!
Lees ook: 7 redenen waarom je vaker een kiwi zou moeten eten
En vind je dit artikel leuk? Sla ‘m dan op via Pinterest!
Bron: Flair | Beeld: Pexels