Robby

Zetmeel

Wat is de beste optie? Aardappelen of pasta? Margriet sprak hierover met een diëtiste en kwam tot de conclusie dat aardappelen de meest ‘slanke’ keuze is. Piepers bevatten namelijk minder zetmeel dan een even grote portie pasta en ze vullen beter, want er zitten meer vezels in. Daarnaast bevatten aardappelen veel vitamine C en ijzer en dit zit niet in pasta of rijst. Een warme maaltijd met aardappels, groente en een eiwitbron – zoals vlees, vis, peulvruchten of een andere vleesvervanger – is daarom een prima maaltijd, zeker als je aan je gewicht wilt werken.

Volkoren

Gekookte aardappelen hebben echter wel de voorkeur boven gebakken of gefrituurde, want daar komen meteen weer veel meer calorieën om de hoek kijken door het gebruik van olie of boter. Als je toch graag pasta of rijst wil eten, kies dan voor de volkoren variant en eet er veel groente bij. Met pasta en rijst schep je alleen al gauw teveel op en krijg je vaak ongemerkt extra calorieën binnen, zoals de kaas en ketjap die we er nogal eens doorheen roeren. Dat zul je met gekookte aardappelen minder snel doen.

Pagina 2/2

Lees ook: Welke taart is minder slecht: appeltaart, kwarktaart of slagroomtaart?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels