Aardappels bewaar je op deze manier
Aardappels kopen we meestal met groten getale in. De zakken met kilo’s aardappelen bewaren we meestal op een vaste plek in huis. Maar hoe kan het toch dat na verloop van tijd er altijd uitlopers uit de aardappelen groeien? Waarschijnlijk omdat je ze altijd al verkeerd bewaard hebt…
Bewaar aardappels op deze manier en ze gaan maandenlang mee!
Aardappels bewaren
Ethyleen
Heb je een goede vaste opbergplek voor je aardappelen, in bijvoorbeeld de kelder of bijkeuken en bewaar je ze hier samen met andere groenten- en fruitsoorten als appels en uien? Dan doe je ook hier je aardappelen geen plezier. Snel rijpende groente- en fruitsoorten zoals bananen, appels, uien of tomaten laten een stof genaamd ethyleen vrij. Deze stof zorgt ervoor dat aardappelen sneller uitlopen. Je kan ze voortaan dus beter gescheiden van elkaar bewaren.
Beste bewaarplek
Nu we je hebben verteld wat er allemaal fout kan gaan als het gaat om een bewaarplek voor je aardappelen, dan nu de plek waar je ze wél het beste kunt bewaren. Dit is namelijk op een droge, koele plek zoals ergens in de (bij)keuken, in de kelder of in de garage. Met name de temperatuur in deze ruimten is erg belangrijk. Een plek waarbij de temperatuur kouder is dan de gemiddelde kamertemperatuur en warmer is dan de temperatuur in de koelkast is perfect. Ook een donkere ruimte waar niet of geen zonlicht naar binnen komt is het beste voor aardappelen.
Lees ook: Zijn de uitlopers van aardappelen gezond of ongezond? Dit is het antwoord
Bron: Elle Eten | Beeld: Max Pixel