Je laat het niet stomen
Helaas is niet iedereen gezegend met een goede stoompan. Maar dat betekent niet dat je de rijst niet kunt stomen. Draai het vuur uit als de rijst is gekookt en laat het nog tien minuten staan met de deksel op de pan. Is niet al het water ingekookt, giet de rijst dan eerst af en doe het terug in de pan voordat je de deksel er weer op doet om de stomen. Maak de rijst daarna los met een vork. Hierdoor krijg je een mooie droge korrel die veel beter smaakt dan de zompige rijst die zo uit de pan komt.
Je roert de rijst
Roer nooit door de rijst als je nog aan het koken bent! Door te roeren activeer je het zetmeel, waardoor de rijst zompig wordt. Dit is dan ook meteen de reden waarom risotto veel geroerd moet worden om het lekker romig te maken. Behalve risotto is het bij rijst de truc om er zo weinig mogelijk aan te zitten, dan wordt het het lekkerst.
Je voegt geen zout toe
Net zoals je doet bij de pasta, moet je ook bij rijst wat zout toevoegen als je het kookt. Zo voorkom je dat je rijst flauw wordt. Slechts een snufje zout per 180 gram ongekookte rijst is genoeg. Dit kleine snufje zout kan net het verschil in smaak bepalen.
Lees ook: Geen oven? Deze heerlijke lasagne maak je in 30 minuten in een pan
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Bon Appetit, Culy | Beeld: videostill
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.