Het gaat ten koste van de kwaliteit van het eten
Soms heb je geen zin om diep in de buidel te moeten tasten en kies je in de supermarkt voor de goedkope variant van bepaalde dingen. Coca-Cola wordt ingeruild voor het huismerk, dito voor de chocolade. Het is helemaal niet erg als je wat op je uitgaven wil letten, het is zelfs slim. Vaak zijn huismerkartikelen bijna net zo goed als het ‘origineel’, maar op sommige voedingswaren kun je beter niet besparen.
Olijfolie
Sjoemelolie’ is iets wat in Europa veel voorkomt. Dit betekent dat een kwalitatieve olijfolie is aangelengd door soorten van mindere kwaliteit. Let erop dat je daarom een fles olijfolie koopt waarop een label staat met ‘extra vierge.’
Vlees
Je kunt het beste vlees eten waar geen antibiotica of hormonen aan zijn toegevoegd. Dit is beter voor je lichaam, de dieren en onze planeet.
Chocolade
De chocolade die je voor een prikkie aanschaft is niet gemaakt van cacaoboter. Cacaoboter zorgt voor de zachte en karakteristieke smaak. Cacoaboter is duurder dan andere vetten, waardoor huismerk chocolade niet met cacaoboter wordt gemaakt en minder lekker is en een andere textuur heeft.
Honing
De prijzen van honing liggen behoorlijk uit elkaar. Hier is echter een reden voor. Goedkope honing wordt soms aangelengd met suikerstroop of er wordt geknoeid met het label, hierdoor is goedkope honing vaak niet 100 procent honing.
Balsamicoazijn
Net als met olijfolie geldt dat de goedkope variant van balsamicoazijn niet 100 procent balsamicoazijn is. Zo is er een grote kans dat het voor 50 procent uit rodewijnazijn bestaat die is gekleurd en gezoet. Wil je échte balsamicoazijn? Dan moet je iets dieper in de buidel tasten.
Lees ook: Recept: chocolade olijfoliecake
Dit recept bewaren? Bewaar hem dan op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay