Tjitske

Moet je dit in de voorraadkast of koelkast bewaren?

Kaas en vleeswaren: koelkast, duh! Pindakaas en hagelslag: keukenkastje. Van sommige dingen weet je waar je het moet bewaren, maar over andere dingen bestaat veel discussie. Net als over welk fruit en groente wel of niet in de koelkast moet is er ook veel discussie over war de volgende vijf etenswaren bewaard moeten worden. Deze spullen moet je voortaan wel in de koelkast bewaren.

Zet dit altijd in de koelkast.

Eieren

Met stip op nummer één qua discussie over of het in de koelkast hoort of niet zijn eieren. De een stopt ze trouw in de koelkast, de ander legt ze gewoon in de voorraadkast. In de supermarkt liggen ze gewoon in het schap, niet in de koeling. Waarom? Omdat als ze in de koeling zouden liggen er condensvorming op zou treden tijdens de rit naar huis. En vocht betekent meer bacteriegroei. Toch kun je ze eenmaal thuis toch het beste in de koelkast bewaren om bacteriën minder de kans te geven. Bewaar ze gewoon in het eierdoosje zodat ze zo droog mogelijk blijven.

Mayonaise

Ook mayonaise staat in de supermarkt in het gewone schap. Dit komt omdat de pot goed vacuüm is afgesloten, dus er kunnen geen bacteriën bij. Als je de pot eenmaal open hebt gemaakt, komen er sneller bacteriën bij. Omdat mayonaise van eieren is gemaakt, kan dit zelfs leiden tot salmonella. Zet die geopende pot mayo dus zeker in de koelkast!

Houdbare melk

Houdbare melk zegt het al: deze melk is lang houdbaar. Maar, dit is alleen zo als de verpakking nog dicht zit. Eenmaal geopend bederft de melk net zo snel als gekoelde melk. Zet het pak dus altijd in de koelkast en drink het binnen 5 dagen op, want anders smaakt het niet meer zo lekker.

Grote kans dat jij de volgende twee niet in de koelkast bewaard. Benieuwd welke dit zijn? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2