Deze Zwitserse rösti-ovenschotel met gehakt is om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten
  • rösti (diepvries) 350 gram
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 75 gram geraspte wortel
  • Eventueel voor de pittigheid: jalapeno’s of rode peper
  • 1 tot 1,5 theelepel gehaktkruiden
  • Handjevol geraspte kaas
Robby
45 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • rösti (diepvries) 350 gram
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 75 gram geraspte wortel
  • Eventueel voor de pittigheid: jalapeno’s of rode peper
  • 1 tot 1,5 theelepel gehaktkruiden
  • Handjevol geraspte kaas

Deze heerlijke winterse ovenschotel met rösti gaat er bij ons wel in!

Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland wat voornamelijk door het Duitstalige deel van de bevolking wordt gegeten. Van oorsprong is het een ontbijt voor boeren, maar tegenwoordig eten we het als bijgerecht naast vlees en groente. Rösti bestaat uit geraspte aardappelen die meestal als een ronde koekvorm wordt gebakken.

Rösti-ovenschotel

De grootte verschilt nogal, sommigen maken er een soort pannenkoek van en andere een bescheiden rondje. Verschillende andere etenswaren kunnen met de rösti vermengd worden, bijvoorbeeld spek, ui, kaas of appel. Wist je dat wij het allemaal verkeerd uitspreken? Nederlandstaligen spreken rösti soms uit als rustie, de originele Zwitserse uitspraak is echter reusjti! Goed, we gaan aan de slag, kijk snel op pagina 2 om te zien hoe je deze heerlijke ovenschotel maakt!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen breng je het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en bak je het gehakt rul in de pan.
  • Snijd de witte ui in ringen en rasp eventueel de wortel als je geen kant-en-klaar zakje geraspte wortel hebt.
  • Schep de rösti in een middelgrote ovenschaal, daar overheen de witte ui, daaroverheen de geraspte wortel, daar overheen eventueel wat rode peper of jalapeno’s.
  • Als het gehakt klaar is schep je deze over de geraspte wortel/rode peper.
  • Als laatste nog wat geraspte kaas over de ovenschotel en hij kan de oven in.
  • Na ongeveer 30 minuten is de ovenschotel klaar en is de geraspte kaas lekker krokant geworden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel  | Beeld: videostill