Maayke

Wordt Fanta-cake dé nieuwe hit in de bakwereld?

Het klinkt misschien wat raar in de oren; een cake met Fanta. Maar als wij de Vlaamse chef Louie van Nieuwenborghs mogen geloven is deze Fanta-cake om van te smullen. De chef kwam al eerder met zijn eerste kookboek genaamd; Baked Louie’s en nu heeft hij ook net zijn tweede kookboek Feest geïntroduceerd. En eerlijk is eerlijk, wanneer je deze cake in dit nieuwe kookboek ziet staan ben je stiekem toch wel heel nieuwsgierig hoe dit zal smaken. 

Nog een voordeel: met het maken van de Fanta-cake ben je ook nog eens erg weinig tijd kwijt.

Wat heb je nodig? 

  • 330 milliliter Fanta (1 blikje)
  • 280 gram bloem
  • 80 gram (kristal)suiker
  • 8 gram bakpoeder
  • geraspte schil van een 1 sinaasappel
  • geraspte schil van een 1 citroen
  • 250 gram ricotta
  • 100 milliliter volle room
  • 2,5 eetlepels suiker
  • 20 milliliter plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • een snufje zout
  • boter om de bakvorm mee in te vetten

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet met boter een taartvorm met een diameter  van ongeveer 21 centimeter in. Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de bloem, de (kristal)suiker, het bakpoeder, de helft van de geraspte sinaasappelschil en een snufje zout.
  • Schenk vervolgens het blikje Fanta, de plantaardige olie en het ei erbij totdat het een glad en stevig beslag is geworden.
  • Doe het mengsel in de taartvorm en bak de cake in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal na de 20 minuten de taart uit de oven en laat deze goed afkoelen.
  • Pak een nieuwe grote kom en meng hier alle overige ingrediënten in samen. Doe dit totdat het mengsel goed luchtig is.
  • Verdeel en strijk het glazuur egaal over de taart heen en zet het voor minstens 30 minuten in de koelkast om het goed op te laten stijven.
  • Bon appétit! Je kan de Fanta cake ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Videostill