Deze lasagne caprese is verukkelijk!
Zijn jullie ook zulke fans van pasta? Wij wel! Daarom delen we vandaag het recept voor deze lasagne ‘caprese’ met jullie. We kunnen jullie vertellen, lekkerder dat dit heb je ‘m nog nooit gegeten! Bekijk het recept hier.
Zoals jullie wel weten zijn wij echt een ontzettend groot fan van pasta; zo deelden we eerder al een recept voor pizza-pasta, voor eenpanspasta en ovenpasta. Kortom; wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Vandaag delen we een recept voor lasagne caprese met jullie. Je hebt er het volgende voor nodig:
- 1 pakje verse lasagnebladen
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram rundergehakt
- 500 gram tomaten
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 250 gr mascarpone
- 10 plakken salami
- 1 pot geroosterde paprika’s
- 50 gram parmezaanse kaas
- 200 gram mozzarella
- verse basilicum
- zout en peper
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de mozzarella in plakjes en de gegrilde paprika in stukjes. Snijd de ui heel fijn en pers de knoflook. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwarm olie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Rul het gehakt in de pan en bak tot het gehakt bruin en gaar is. Voeg de tomaatjes toe en bak even mee.
Doe de Italiaanse kruiden, zout, peper en mascarpone erbij. Bak dit net zolang mee tot de mascarpone helemaal gesmolten is. Leg in een ingevette ovenschaal een laagje lasagnebladeren. Doe hier een laagje gehaktsaus overheen, wat plakjes salami en stukjes gegrilde paprika. Maak op deze manier drie lagen en dek de laatste laag af met de rest van de saus, mozzarella en nog wat gegrilde paprika. Bestrooi met parmezaanse kaas. Bak de lasagne eerst tien minuten in de oven met aluminiumfolie op de ovenschaal (zo voorkom je dat de kaas verbrand). Haal het folie er vervolgens af en doe nog eens vijftien minuten in de oven. Strooi voor het serveren verse basilicum over de lasagne. Eet smakelijk!
Beeld: Pixabay