Een zomertaart om van te smullen
Pavlovataart is een zoete taart op basis van meringue. De taart is geïnspireerd op de Russische balletdansers Anna Pavlova. In de jaren 20 werd het dessert geserveerd tijdens haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland. Het nieuwe dessert werd destijds vernoemd naar de getalenteerde balletdanseres. Tegenwoordig kennen we de taart als een heerlijk zoet dessert, belegd met zomers fruit.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Splits de eieren. Gebruik alleen het eiwit en bewaar het eigeel voor een ander gerecht.
- Voeg de suiker toe aan het eiwit en klop met een mixer tot het eiwit glanst en witte pieken vormt. Let op, dit kan enige tijd duren (± 15 minuten).
- Rasp 1 theelepel citroenschil en knijp 3 eetlepels citroensap uit de citroen en voeg toe aan het eiwit. Zeef de maïzena boven de kom en klop opnieuw alles goed door elkaar.
- Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar en schep het eiwitmengsel in een ronde vorm (± Ø 30 centimeter) op het bakpapier.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de Pavlova 1 uur in de oven. Zet na een uur de oven uit en laat de taart nog eens 1 uur in de oven staan.
- Bereid voor het serveren het verse fruit en klop de verse slagroom met de poedersuiker samen.
- Haal de Pavlovataart uit de oven, bedek met een royale laag slagroom en garneer de taart met het verse zomerfruit.
- Geniet ervan!
Lees ook: Frisse watermeloensalade met feta en zonnebloempitten
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping, Allerhande | Beeld: Pixabay