Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 merquez (chipolata) worstjes, in plakken gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • Oregano, naar smaak
  • Verse marjolein, naar smaak
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode chili
  • 1 kilo kilo gemengde cherrytomaten, gehalveerd
  • Peper, naar smaak
  • Balsamicoazijn, naar smaak
  • 350 gram pasta, naar keuze
Christel
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 merquez (chipolata) worstjes, in plakken gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • Oregano, naar smaak
  • Verse marjolein, naar smaak
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode chili
  • 1 kilo kilo gemengde cherrytomaten, gehalveerd
  • Peper, naar smaak
  • Balsamicoazijn, naar smaak
  • 350 gram pasta, naar keuze

De topkok deelt hoe je een heerlijke pasta maakt

Als het op koken aankomt, kunnen we nog wel een puntje zuigen aan de skills van Nigella Lawson, Gordon Ramsay en Jamie Oliver. Gelukkig zijn de kooktalenten de beroerdsten niet en delen ze regelmatig hoe je de heerlijkste gerechten – bijna – uit je mouw kunt schudden. Zo deelde Jamie Oliver hoe je een heerlijke zomerse pasta met worst maakt.

We beginnen meteen te watertanden.

Wat moet je doen?

  • Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een grote koekenpan en voeg de plakjes worst toe. Bak de worstjes een paar minuten goudbruin.
  • Voeg de laurierblaadjes, oregano, marjolein en rode ui toe en roer door.
  • Doe de bleekselderij en knoflook in de pan en roer opnieuw door.
  • Snijd de rode chili in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit en doe de peper in de pan.
  • Laat de pan 10 minuten op het vuur staan. Schep de groentes en de worstjes af en toe om.
  • Voeg alle tomaatjes toe en doe 50 milliliter water in de pan. Laat 20 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng de groentes op smaak met wat peper. De worstjes zijn erg zout, waarschijnlijk heb je geen zout nodig.
  • Sprenkel er nog wat balsamicoazijn overheen.
  • Zet de koekenpan in de oven. Hevel de groentes over in een ovenschaal als je geen ovenbestendige koekenpan hebt. Laat 25 minuten in de oven staan.
  • Kook ondertussen de pasta en giet af.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel daar het tomatenmengsel overheen.
  • Rasp wat parmezaanse kaas over de pasta en serveer er daarna gewoon nog wat extra parmezaanse kaas bij.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Frisse watermeloensalade met feta en zonnebloempitten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill