Lisa Pover
20 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 3 rijpe perziken (halveren, ontpitten)
  • 2 bollen burrata
  • Handje verse muntblaadjes
  • 75 g rucola of veldsla
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Balsamico-glaze (of zelfgemaakte balsamico-reductie)
  • Zout & versgemalen peper

Deze salade is alles wat je wilt op een warme dag: sappige, gegrilde perziken, romige burrata en een frisse kick van munt. Simpel om te maken, maar groots in smaak. Perfect als lichte lunch, bijgerecht voor een etentje buiten of gewoon als verwenmoment voor jezelf. Eén hap en je waant je in Italië – of op z’n minst in een zonnige tuin met een glas rosé erbij.

Bereiding

  1. Perziken grillen
    Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de perzikhelften licht met olijfolie. Gril ze ca. 2–3 minuten per kant tot je mooie grillstrepen ziet. Laat iets afkoelen.

  2. Sla opmaken
    Verdeel de rucola over een grote schaal of borden. Scheur de gegrilde perzikhelften in grove parten en leg ze erop.

  3. Burrata erbij
    Trek de burrata voorzichtig open en verdeel in stukken over de salade.

  4. Afmaken
    Bestrooi met pijnboompitten, muntblaadjes, peper en zout. Besprenkel rijkelijk met goede olijfolie en balsamico-glaze.

  5. Serveren
    Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur, eventueel met vers brood of focaccia erbij.

 

Beeld: AdobeStock