Heerlijk als lunch op de warmere dagen
Nu de zomer in zicht is hebben we massaal meer zin in lichte gerechten. Salades zijn bij uitstek favoriet bij de Kookfans-redactie, maar dan moeten ze wel goed gevuld zijn. Deze salade met avocado en garnalen is daar een perfect voorbeeld van. We vertellen je hoe je ‘m in een handomdraai maakt!
Zo maak je de salade:
- Ontdooi de garnalen door ze 5 minuten in een kom met warm water te leggen.
- Ondertussen kun je aan de slag met de quinoa. Kook dit in ruim water totdat het zacht is. Giet af en laat afkoelen. Houd je niet van quinoa? Dan kun je in plaats daarvan rijst gebruiken of deze stap helemaal weglaten.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier en doe ze in een kom samen met de olijfolie, knoflook, zout, peper en citroenschil. Meng dit samen goed totdat alle garnalen bedekt zijn met de kruiden.
- Pak een middelgrote pan en verhit deze op middelhoog vuur. Voeg de gekruide garnalen toe en bak deze ongeveer 1 minuut per kant. Ze moeten ondoorzichtig en roze van kleur zijn. Zijn ze dit na 1 minuut per kant nog niet? Bak ze dan wat langer door. Haal de garnalen daarna uit de plan en leg ze apart.
- Terwijl de garnalen afkoelen, kun je verder met het maken van de vinaigrette. Pak hiervoor een kleine kom en meng hierin de sjalot, de wijnstok, de honing, de mosterd, het zout en de peper. Voeg vervolgens de olijfolie toe terwijl je alles nog een keer mengt. Zet het mengsel dan opzij.
- Nu is het tijd om alle groenten te snijden. Halveer de cherrytomaten, snipper de ui en snijd de avocado in blokjes. Giet de kikkererwten af.
- Pak nu een grote kom en meng daarin de garnalen en quinoa met de sla, alle groenten en de vinaigrette.
- En je salade is klaar. Eet smakelijk!
Ook lekker: Action verkoopt nu een dubbele airfryer voor een koopje
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Chop Secrets | Beeld: Adobe Stock