Fabiën
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 3 grote verse perziken, gehalveerd en ontpit
  • 2 bolletjes burrata kaas
  • verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn/dressing
  • Zwarte peper

Deze salade is perfect voor bij de BBQ!

Geen zin om lang in de keuken te staan maar heb je wel zin in een verfrissend recept? Dan wil je deze burrata perzik caprese salade eens proberen. Deze is perfect om tijdens de barbecue of als voorgerecht bij een diner te serveren.

Een keer wat anders

Binnenkort een barbecue op de planning? Naast vlees kun je ook eens proberen om fruit (ja, het kan echt) te grillen. Voor dit recept is het de bedoeling dat je de perzik grilt. Dit maakt de fruitsoort extra zoet. Combineer ‘m met romige burrata, besprenkeld met olijfolie en balsamico glazuur en je bent klaar! Zo maak je het recept:

Zo maak je de perzik caprese salade:

  • Verhit een grillpan op het fornuis op middelhoog vuur. Leg de perziken net lang genoeg op de hete grillpan zodat ze grillstrepen krijgen en beginnen te karamelliseren aan de oppervlakte. Dit kost ongeveer 3 minuten.
  • Leg in een schaal of serveerplateau 2 bolletjes burrata kaas in het midden en snijd of scheur open zodat de kaas er natuurlijk uit kan lopen.
  • Leg de perziken en basilicum rond de burrata. Besprenkel met olijfolie en balsamico; strooi er een beetje zwarte peper over.
  • En genieten maar!

Lees ook: Zo maak je zelf smaakvolle mosterd-dillesaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Allrecipes | Beeld: Adobe Stock