Lekker als lunch, diner of voor bij de barbecue!
Pastasalades zijn ideaal. Je flanst ze binnen een handomdraai in elkaar, gooit de ingrediënten die je lekker vindt bij elkaar en eigenlijk eet iedereen het graag. Waarschijnlijk heb je een standaard receptje dat je vaak herhaalt, dus daarom is een afwisseling op z’n tijd ook niet verkeerd. Tijd voor een échte pastasalade, die je van begin tot eind helemaal zelf samenstelt. Eet smakelijk!
Lekker zomers.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de Italiaanse pastasalade:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg naar smaak wat zout toe. Zodra de pasta gekookt is, giet je de pan af en spoel je de pasta met koud water door in een vergiet.
- Snijd de cherrytomaten, mozzarellaballetjes en olijven door de helft. Snijd vervolgens de rode ui en salami in kleine stukjes. Gooi alles bij elkaar in een grote schaal.
- Hak de verse peterselie fijn en doe dit in de schaal.
- Meng olijfolie, witte wijnazijn, stukjes knoflook, suiker, oregano, basilicum en het water bij elkaar in een apart kommetje. Roer dit tot het een geheel wordt.
- Voeg naar smaak peper en zeezout toe aan de dressing.
- Doe de pasta en dressing in de grote schaal en roer alles goed door elkaar.
- Eet smakelijk!
Tip: de pastasalade kan je twee tot drie dagen bewaren in de koelkast.
Lees ook: Koffietest: deze koffiepads zijn lekkerder dan echte Senseo-pads
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Pinch of Yum| Beeld: Unsplash