Ingrediënten
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 200g feta, in blokjes gesneden
  • Olijven (bij voorkeur Kalamata)
  • Extra vergine olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Gedroogde oregano
  • Zout en peper
Lisa Pover
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 200g feta, in blokjes gesneden
  • Olijven (bij voorkeur Kalamata)
  • Extra vergine olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Gedroogde oregano
  • Zout en peper

De Griekse salade is een tijdloze klassieker die je meteen doet denken aan zonnige Mediterrane stranden. Frisse groenten, romige feta, en een aromatische dressing van olijfolie en oregano maken deze salade zowel licht als smaakvol. Het is de perfecte keuze voor een snelle, gezonde lunch of als verfrissend bijgerecht bij je zomerse barbecue. Of je nu in de tuin zit of lekker buiten dineert, deze salade brengt de zon op je bord!

Bereiding:

  1. Meng de tomaten, komkommer, paprika, ui, en olijven in een kom.

  2. Voeg de feta toe en meng voorzichtig.

  3. Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, oregano, zout en peper.

  4. Giet de dressing over de salade en serveer direct.

Beeld: AdobeStock