Je weet niet wat je proeft: chocoladepizza!
Als je aan pizza denkt dan denk je eigenlijk automatisch aan een hartige variant. Lekker van de Italiaan, met een krokante bodem en vooral héél veel kaas. Maar wist je dat een zoete pizza net zo lekker is? Je maakt het makkelijk zelf en het is een indrukwekkend toetje als je gasten hebt, of gewoon lekker voor jezelf.
Move over hartige pizza, hier is de chocoladevariant!
Dit heb je nodig:
- 1 portie pizzadeeg (bij de supermarkt verkrijgbaar)
- 5 gram suiker
- ½ potje chocoladepasta (ca. 110 gram)
- 20 gram melkchocolade of pure chocolade, geraspt
- poedersuiker
- 1 banaan, in plakjes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het pizzadeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Prik het deeg een aantal keren in met een vork zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. Bestrooi de randen met tafelsuiker.
- Besmeer het deeg met de chocoladepasta en bak vervolgens 15 minuten. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza gelijkmatig gaar wordt.
- Laat even afkoelen en bestrooi vervolgens met de geraspte chocolade en verdeel de plakjes banaan erover.
- Serveer met wat poedersuiker en smullen maar!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Okokrecepten | Beeld videostill Youtube Koopmans©