Ingrediënten
  • 1000 milliliter plantaardige olie om in te frituren
  • 3 groene appels, Granny Smit of Golden Delicious
  • 2 theelepels citroensap
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • Zout naar smaak
  • 12 loempiavellen
  • 30 gram poedersuiker
  • 150 millilier karamelsaus
Maayke
45 min.
10 - 12 pers.
Ingrediënten
  • 1000 milliliter plantaardige olie om in te frituren
  • 3 groene appels, Granny Smit of Golden Delicious
  • 2 theelepels citroensap
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • Zout naar smaak
  • 12 loempiavellen
  • 30 gram poedersuiker
  • 150 millilier karamelsaus

Wie zegt dat loempia’s altijd maar een hartige vulling moeten hebben?

De geur van appeltaart doet ons altijd opleven. Met name nu de herfstdagen kouder en natter worden, krijgen we steeds meer zin om thuis te gaan bakken. Wil je eens een andere variatie op de traditionele appeltaart maken? Dan zijn deze zoete appeltaart loempia’s zeker een aanrader!

Lekker voor bij de koffie.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de zoete appeltaart loempia’s:

  • Verhit de plantaardige olie in een grote pan met zware bodem (180 °C). Leg een bakplaat bedekt met keukenpapier klaar om de gefrituurde loempia’s later op te leggen.
  • Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Combineer ze in een grote kom met het citroensap, de suiker, bloem, kaneel en een snufje zout. Laat 10 minuten rusten.
  • Leg een loempiavel uit met de hoeken naar boven en beneden wijzend (als een ruit).
  • Schep 2 eetlepels appelvulling in het midden van het loempiavel.
  • Maak de randen van nat met water. Vouw de onderkant van het vel over de vulling, stop de zijkanten erbij in en rol het vervolgens op. Herhaal met de resterende vellen en vulling.
  • Werk in delen, bak de loempia’s één voor één in de hete olie, draai af en toe, tot ze goudbruin zijn, ± 4 minuten. Breng over naar de bakplaat en laat afkoelen.
  • Bestuif de loempia’s met de poedersuiker en breng ze over op een schaal.
  • Serveer met de karamelsaus om te dippen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: simpele rijstpudding met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Spend With Pennies