Gezonder eten hoeft natuurlijk helemaal niet saai te zijn
Gewone aardappels staan vaak niet op het lijstje favoriet eten van een kind, behalve als ze gefrituurd zijn. Jammer, want die aardappel is hartstikke gezond. Gelukkig kun je met een beetje creativiteit zorgen dat je kind toch smult van aardappelen met deze zoete aardappelpizzaatjes met gezicht.
Dit heb je nodig voor de zoete aardappelbodem:
- 4 medium zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Dit heb je nodig voor de toppings:
- 120 gram tomatensaus
- 130 gram pesto
- 75 gram cherry tomaten, in plakjes
- 110 gram mozzarella, geraspt
- 35 gram zwarte olijven, in plakjes
- 90 gram groene paprika, in reepjes
- 75 gram mini pepperoni
- 1 eetlepel oregano
- verse basilicum
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de zoete aardappel en snijd de aardappel in de breedte doormidden zodat kleine schijfjes ontstaan. Plaats deze op de bakplaat. Sprenkel wat olijfolie over de schijfjes en doe hier wat zout en peper naar smaak overheen. Plaats ze daarna 15 minuten in de oven. Let goed op: deze tijd is afhankelijk van de dikte van de schijfjes.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en besmeer de helft van de schijfjes met pesto en de andere helft met tomatensaus. Verdeel daarna de kaas over de schijfjes.
- Daarna kunnen de andere toppings worden toegevoegd. Doe dit naar wens. Gezichtjes maken? Gebruik de mini pepperoni, olijven en cherry tomaten dan als ogen en de paprikareepjes als mond.
- Bak de aardappelpizzaatjes daarna nog 3 tot 5 minuten in de oven tot de kaas smelt.
- Serveer daarna direct.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Fit Foodie Finds | Beeld: Videostill