Dankzij deze truc brokkelt je zachte kaas niet meer af wanneer je ‘m snijdt!
We lusten graag geitenkaas en zijn ook zeker niet vies van een stukje brie op een toastje. We vinden het echter wel een hels karwei om deze kazen te snijden, zonder de overige kaas kapot te maken of te laten brokkelen. Gelukkig hebben we een manier gevonden om ervoor te zorgen dat je de kaas kunt ‘snijden’ zonder dat de rest afbrokkelt.
Wanneer je de hele geitenkaas moet gebruiken voor een salade is het vaak niet erg als je kaas brokkelt. Wanneer je de geitenkaas in plakjes wilt snijden, is het wel fijn als je deze ook daadwerkelijk in plakjes kunt snijden. Het oog wil immers ook wat. Tover niet meteen een scherp mes uit de la tevoorschijn, maar grijp naar het flosdraad uit de badkamer. Met behulp van flosdraad krijg je prachtige gesneden kaas.
Leg de zachte kaas op het draad. Pak de uiteinden van het flos en trek gekruist aan het draad, zodat de kaas snijd. Let op: gebruik alleen flosdraad waar geen smaak aanzit! Anders smaakt je kaas straks naar pepermunt! Je kunt flosdraad ook gebruiken als je een kwarktaart in gelijke stukken wilt snijden. Hierbij pak je simpelweg een stuk flosdraad en pak je de uiteinden van het draad vast. Druk hiermee vervolgens door de taart heen. Deze methode kun je ook gebruiken wanneer je zachte kaas wilt snijden.
Bron: Lifehacker | Beeld: Videostill