Desy
20 + 10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakjes bacon, in stukjes
  • 2 preien, in ringetjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 140 gram erwtjes
  • 400 gram macaroni
  • 200 gram roomkaas
  • 85 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • Klein bosje basilicum, fijngehakt

Macaroni met bacon, erwtjes en basilicum!

Deze macaroni is nét even anders dan andere macaroni’s; hij bevat namelijk niet alleen erwten maar bevat ook roomkaas en geraspte kaas en je maakt hem klaar in een ovenschaal. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, het is goedkoop en het smaakt bovenal fantastisch.

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een koekenpan of een hapjespan en doe hier de fijngehakte bacon en de prei in. Bak dit tien minuten in de hete olie tot de bacon goudbruin en gaar is en de preiringetjes zacht zijn geworden.
  • Voeg dan de erwten toe en verwarm ze mee in de pan.
  • Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bewaar 150 ml van het kookwater van de pasta en voeg de pasta, de roomkaas, de helft van de geraspte kaas, de mosterd en het kookvocht toe aan de groenten in de pan.
  • Roer dit goed door elkaar tot er een romige saus wordt gevormd.
  • Roer de basilicum erdoorheen breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Doe alles in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  • Zet de schotel in de oven en laat de kaas goudbruin worden in ca. 10 minuten.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Albert Heijn | Beeld: Albert Heijn