Christel

Bijna iedereen wil toch gezond snoep eten?

De zoetekauwen onder ons weten hoe moeilijk het is om snoepjes te laten staan. Alleen is het zo jammer dat het vaak niet bij één snoepje blijft. Voor je het weet heb je een handvol snoepjes achter de kiezen en voel je je schuldig om het aantal calorieën dat je hebt weggewerkt. Gelukkig is dat schuldgevoel dankzij deze heerlijke en gezonde snoepjes verleden tijd.

Zelf snoep maken klinkt ingewikkelder dan het is, maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf deze zoete traktatie te maken? Je kunt van diverse soorten fruit heel makkelijk snoepjes maken. Voor dit recept gebruikten we aardbeien, maar je kunt ook heel makkelijk lekkers maken van mango, perzik, framboos en abrikoos.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardbeien
  • 5 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap

Wat moet je doen?

  • Verwarm je oven voor op 100 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe de aardbeien, honing en citroensap in een blender en blend tot er een aardbeienpasta ontstaat.
  • Verspreid de aardbeienpasta over het bakpapier en plaats de plaat vervolgens voor 3 uur in de oven. Het is de bedoeling dat al het vocht uit het fruit wordt gebakken. Draai de aardbeienpasta na anderhalf uur om in de oven.
  • Is het snoep na 3 uur nog steeds wat vochtig? Bak ‘m dan nog ongeveer een half uur.
  • Laat het snoep volledig afkoelen en het is klaar om te eten!

Probeer ook:

Bron: Divas can Cook | Beeld: videostill Todd’s Kitchen