Naomi

Deze aardappelkroketjes zijn heerlijk vol van smaak…

Iedereen heeft wel eens zin in een lekker kroketje. Soms heb je alleen geen zin om vlees te eten. Dan zijn deze aardappelkroketjes erg lekker. Ze zijn niet heel moeilijk te maken, maar je hebt er wel even geduld voor nodig. Geloof ons als we zeggen; het is het dubbel en dwars waard!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 50 gram bloem
  • 75 gram paneermeel
  • olie om in te frituren

Wat moet je doen?

  • Snijd de aardappelen in stukken, kook ze gaar in water met een beetje zout. Giet ze vervolgens af en laat ze even uitdampen.
  • Stamp de aardappelen tot puree en klop er daarna met een handmixer de boter door. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Doe de puree even in een pan en klop er op laag vuur een ei en een eidooier doorheen. Strijk de puree vervolgens uit op een bakplaat en laat het 2 uur afkoelen.
  • Verhit de friteuse tot 180 graden.
  • Doe de bloem en het paneermeel op twee aparte borden. Klop op een ander bord nog een ei los met een paar druppeltjes water.
  • Vorm met je handen kroket van 2cm doorsnede en 6 cm lang.
  • Rol het kroketje eerst door de bloem, druk dat een beetje aan met je handen. Haal ze vervolgens door het ei om ze daarna door het paneermeel te halen.
  • Frituur niet meer dan 5 kroketjes tegelijk. Bak ze in ongeveer in 4 minuten goudbruin. Blijf goed opletten, want het ene kroketje kan iets sneller bruin worden dan de andere.

Hou je van aardappels? Probeer deze recepten dan ook eens:

Bron: Smulweb | Beeld: videostill