Waarom zou je chocopasta in de winkel kopen als je het zelf kunt maken?
Als iets een veelzijdig smeersel is, dan is het wel Nutella. Natuurlijk is het heerlijk als broodbeleg, maar je kunt het ook prima verwerken in koekjes, brownies of taarten. Allemaal hartstikke lekker. Maar er is een manier om het nóg lekkerder te maken: door je chocoladepasta zelf te maken!
Dit heb je nodig:
- 300 gram hazelnoten
- 250 gram poedersuiker
- 100 gram cacaopoeder
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Doe de hazelnoten in een keukenmachine en zet deze aan tot je hazelnoten fijn zijn gemalen.
- Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en zet je keukenmachine weer aan tot het een geheel is. Daarna ben je al klaar!
- Het enige wat je nog rest is de chocoladepasta in een pot doen zodat je het kunt bewaren.
Benieuwd wat je allemaal kunt maken met chocopasta? Wij hebben een paar suggesties voor je:
- Nutella quesadilla met aardbei
- Pindakaaskoekjes met Nutella
- Nutella cupcakes met Maltesers en Kinder chocolade
Bron: Kookpraatjes. Beeld: Videostill YouTube BuzzFeedBlue