Christel

Een knapperig en smakelijk ijshoorntje maak je zelf!

Het zonnetje schijnt en dat betekent dat de ijsjes niet meer aan te slepen zijn. Vooral van fris schepijs kunnen veel mensen genieten, maar niet iedereen wordt altijd blij van het hoorntje waarin het ijs wordt geschept. Geniet voortaan optimaal van je koele versnapering en maak je ijshoorntje zelf!

Het is helemaal niet moeilijk om zelf een hoorntje te maken, maar je moet er wel even voor de keuken in. Het is echter alle moeite waard, want zelf gemaakte ijshoorntjes zijn ontzettend lekker!

Wat heb je nodig?

  • 115 gram suiker
  • 2 eiwitten
  • 40 milliliter melk
  • 150 gram bloem
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • Snufje zout
  • Scheutje vanille extract

Voor de topping bovenkant (optioneel)

  • Geroosterde noten naar wens
  • Gesmolten chocolade
  • Gekleurde hagelslag

Wat moet je doen?

  • Doe de eiwitten, suiker, melk, vanille extract en zout in en kom en mix dit goed.
  • Zeef daarna de bloem bij het beslag en voeg de gesmolten boter toe. Klop dit net zo lang met een garde tot je een luchtig beslag hebt.
  • Zet een koekenpan (met een anti-aanbaklaag) op een laag vuur en schep met twee eetlepels twee keer wat van het beslag in de pan. Spreid je beslag tot een dunne laag in een rondje in je pan. Laat je ‘pannenkoekje’ vier minuten in de pan zitten voor je ‘m omdraait. 
  • De andere kant kun je vervolgens een minuutje bakken.
  • Daarna kun je je ‘pannenkoekje’ tot een ijshoorntje draaien.
  • Dip de bovenkant van je ijshoorntje in de gesmolten chocolade en sprenkel daar vervolgens nog wat geroosterde noten of gekleurde hagelslag overheen.

Niet alleen zo’n ijshoorntje is makkelijk en leuk om te maken, ook ijs kun je heel simpel zelf maken:

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: videostill