In Marokko weten ze wel wat koken is!
Wortelen doen de meesten met het grauwe weer buiten het liefst in de stamppot. We kunnen dat niemand kwalijk nemen, want dit druilerige herfstweer vraagt gewoon bijna om stamppot. Maar worteltjes kun je op veel meer manier klaarmaken dan door een stamppot. Probeer deze worteltjes bijvoorbeeld eens.
Dit heb je nodig:
- 3 grote wortels, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
- halve theelepel komijnpoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- snufje kaneel
- snufje cayennepeper
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 klein teentje knoflook, fijn gesneden
- handje peterselie, gesneden
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels Harissa (verkrijgbaar bij AH)
Dit heb je nodig:
- Doe de schijfjes wortel in een grote schaal.
- Doe de komijnpoeder, paprikapoeder, kaneel, cayennepeper in een kleine koekenpan en laat dit 1 minuut zachtjes opstaan. Voeg daarna de olijfolie en citroensap toe. Roer en verwarm tot het suddert.
- Voeg daarna de knoflook toe en wacht tot het de saus heet is.
- Giet het hete mengsel daarna over de worteltjes in de schaal en roer tot alle schijfjes bedekt zijn met de saus. Voeg daarna de peterselie en sesamzaadjes toe en schenk wat Harissa over de bovenkant van de worteltjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
- Serveer wanneer de saus op kamertemperatuur is gekomen.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill